Tips en tricks over het WordPress thema Divi

Leer de fijne kneepjes van het thema Divi

Ik heb zelf al meer dan meer dan honderd websites gebouwd en ben uiteindelijk het meest fan van WordPress geworden. In wildernis van thema’s en plugins raak je soms het spoor een beetje bijster.

Voorheen werkte ik veel met het thema Enfold, een prachtig thema maar ik zag om mij heen dat profs steeds vaker voor Divi van Elegant Themes vallen. Ik ben er zelf eens mee aan de slag gegaan en werd gelijk enthousiast.

In train regelmatig ondernemers om zelf WordPress sites te bouwen en behandel dan ook vaak Divi. Maar het is ook heel leuk om (als je de tijd hebt) er zelf in te duiken. Er zitten wel veel weetjes in dit thema. Er zitten ook een aantal fouten in Divi waar je soms veel tijd door kunt verliezen.  Op deze pagina geef ik je gratis tips om meer uit het thema te halen. Ik ga je handvatten geven om zelf een mooie site te kunnen bouwen en ik laat ook de problemen zien die er zijn in Divi en hoe je deze zelf kunt oplossen. Bottomline vind ik wel dat dit het beste thema is dat ik ken, zelfs beter dan het populaire thema Avada. 

Een groot voordeel van het thema Divi ten opzichten van Enfold is dat je bij Divi een licentie kunt kopen waarbij je eenmalig een bedrag betaald en je het thema voor al je klanten en sites mag gebruiken. Dat betekent dat je na vijf keer het geld er al uit hebt. Tel uit je winst!

En een groot voordeel is dat je bij Divi met de plug in Visual Builder aan de voorkant van de site kunt gaan bouwen. Je weet het dus altijd hoe de website er uit zou zien als je de instellingen opslaat. Klanten zouden het heel fijn vinden om met dit systeem te werken, het maakt het een stuk makkelijker om websites te onderhouden. Enfold kan hier (nog) niet tegen op.

Je kunt zelfs gratis de Divi Builder proberen zonder dat je deze hoeft te installeren.

Kies je onderwerp

Versie terugzetten van een pagina

Een van de bugs / fouten in Divi is dat er geen melding wordt gegeven wanneer je iemand anders dezelfde pagina wilt aanpassen als degene waar jij in aan het werk bent. (Dit heb ik getest met de Visual Builder  versie 2.25.1 ) Dit geld alleen voor als je aan...

Breedte van verzendknop aanpassen in Divi

DIVI heeft een schitterend contact formulier dat heel goed af te stijlen is je kunt alleen de verzendknop niet zo goed stijlen. Om dit toch goed te krijgen heb je weer CSS nodig. Stap 1: Ontwerp een formulier Stap 2: Maak een verzendknop waarbij de tekst van de kop op...

Heb je de tijd of energie niet om het zelf te doen?

Kom dan eens een bakkie doen!
Of vraag het mij om het voor jou te doen.