Het is belangrijk om regelmatig een backup te maken van je site. Ik ben een tijdje opzoek geweest naar een plugin die eenvoudig een backup maakt van je complete site. Ik bedoel dus de ftp bestanden en ook de database. Ik heb er een paar geprobeerd, maar de beste plugin die ik heb gevonden is “All in one migration“. Deze werkt eenvoudig en is gratis. Je kunt kiezen om bepaalde onderdelen van de site niet mee te nemen in de backup zoals: Spam reacties, bericht revisies, mediabibliotheek bestanden, geïnstalleerde thema’s, verplichte plugin’s, de MySQL database van je WordPress site, email domein.
Tip!
Als je een site moet live zetten en je verwacht dat er nog een aantal links nog naar een testomgeving verwijzen kun je er voor kiezen om deze plugin te gebruiken. Je kunt namelijk een find replace actie doen en automatisch alle verwijzingen in een keer goed zetten. Hoe werkt dit?
Stap 1: installeer de All in one Migration plugin avan WordPress
Stap 2: activeer deze plugin
Stap 3: Ga naar “Exporteer”
Stap 4: Open het veld Zoek <tekst> Vervang met <andere-tekst> in de database
Stap 5: Vul in het zoekveld de oude URL in en in het vervangen met veld de nieuwe URL.
Stap 6: Klik “toevoegen” en download de backup.
Nu kun je de backup uploaden op je nieuwe website.
Je kunt de backup ook exporteren naar één van de volgende systemen:
– FTP: dus opslaan op een door jouw geselecteerde map van de server)
– Dropbox: dus uploaden in de Dropbox cloud
– Google Drive: Uploaden naar een willekeurige map van jouw Google drive
– Amazon S3: upload je backup naar Amazon Cloud
– Blackblaze B2
– One drive
– Box
– Mega
– Digitalocean
– Azure storage : veilige cloud opslag van Microsoft
– Amazon Glacier: Cloud opslag van Amazon
– PCloud
– Webdav: Web-based Distributed Authoring and Versioning dit is een uitbereiding op het HTTP protocol dat werkt met versiebeheer.
– S3 Client: Simple Storage Service service van Amazon
3) Als je een backup wilt terugzetten die is opgeslagen op de server kan dat alleen nog maar met de betaalde versie van All in One Migrate. Dus je kunt wel backups maken maar je kunt ze alleen met een pro account terug zetten.
4) Let op als je Strato gebruikt als hoster kan het zijn dat de plugin niet goed werkt dit kan komen door een beperkte upload size die is ingesteld op de server. Wat Strato als advies geeft is het uploaden via FTP (bijv met Filezilla) naar de ai1wm-backups folder onder WP-Content en daarna vanuit de plugin via /backups terug zetten. Dat werkt wel maar alleen met een pro account. Wat ik heb gemerkt is dat je bijvoorbeeld wel de database kunt terug zetten omdat dit een kleine file is en Strato dat accepteert. Je kunt dan met het standaard WordPress import systeem de bestanden overzetten.
A