De juiste afbeelding van je website pagina koppelen aan je Facebook bericht.

11 jan 2021 | Social Media, Webdesign tips

Hoe vervelend is het als je een website deelt op Facebook dat de verkeerde afbeelding wordt gelinkt aan dit bericht. En het is helemaal vervelend als het gaat om de site die jij zelf hebt gebouwd. Je gaat er vanuit dat Facebook de uitgelichte afbeelding van jouw bericht of pagina zal weergeven. Maar op een een of andere manier koppelt Facebook niet het juiste plaatje van jou WordPress website aan het Facebook bericht. Ik laat je in zien hoe je dit kunt oplossen.

  1. Installeer Yoast SEO https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/
  2. Activeer de plugin 
  3. Ga naar de pagina (of het blogbericht) die je wilt delen op Facebook bijvoorbeeld de homepage van jouw WordPress website.
  4. Klik op bericht bewerken. Let op Divi gebruikers jullie moeten niet de visuele bewerker openen maar klikken op “bericht bewerken”.
  5. Scroll nu naar het onderdeel Yoast SEO 

Stel in dit veld in welke afbeelding Facebook moet linken aan je bericht. Ik zou dezelfde afbeeldingen doen als ook de uitgelichte afbeelding. Je kunt nu ook de titel en Description instellen die Facebook zal weergeven.

6. Sla het bericht op en test of het werkt door dit bericht te delen op Facebook maar dan alleen zichtbaar voor jezelf dat is een instelling in Facebook.

Ik wil je echt aanraden dit te doen voordat je de site live zet omdat je klant de site waarschijnlijk op Facebook gaat delen en het onprofessioneel over komt als het er niet goed uit ziet.

Als je een caching plugin gebruikt zou ik ook even de cache legen.

___

WP versie 5.5.3
Yoast versie: 15.1.1
Divi versie 4.6.6

Heb je de tijd of energie niet om het zelf te doen?

Kom dan eens een bakkie doen!
Of vraag het mij om het voor jou te doen.  

Kies voor een strippenkaart